Maracuja/Fructul pasiunii

Passiflora edulis

E fructul plantei cățărătoare Passiflora. Este un fruct rotund, cât o lămâie verde (limetă), cu coaja (zbârcită) de culoare purpurie. Miezul este gelatinos, cu multe semințe comestibile. Fructele au o aromă și un gust deosebit.

Odată ce s-a copt, maracuja se păstrează aproximativ 2 zile.


Cum se consumă fructul: maracuja se taie în două, miezul se scoate cu ajutorul unei lingurițe. 


Fructele se consumă crude; se pot folosi la dressingurile salatelor sau ca topping pentru desert. Sucul de maracuja este pur și simplu delicios. Din semințele fructului se obține ulei.
Maracuja conține vitamina C, precum și vitaminele B: Niacina (B3) și Riboflavina. În semințele fructului se găsesc acizi grași nesaturați, fapt pentru care uleiul de maracuja se utilizează în industria cosmetică. [1]

Bibliografie:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Brândușa de primăvară

Bulgărele de zăpadă/Călinul