Combava

Citrus hystrix

Fruct exotic mai puțin cunoscut, din familia citricelor, de mărimea unui lime, cu coaja verde, zbârcită.


Excelentă sursă de vitamina C, are un gust intens, amintind de iarba de lămâie (lemongrass). Se folosește în industria cosmetică (uleiul de combava  este folosit ca ingredient la fabricarea diferitelor șampoane și parfumuri), în bucătărie (cei interesați vor găsi aici o adevărată sursă de inspirație-articol în limba franceză). 


Denumiri în alte limbi: Kaffir lime (engleză), Kaffernlimette/Kaffir-Limett/Mauritius-Papeda (germană), Kaffir-lime/ráncos zöldcitrom/aromacitrom (maghiară), Combava/combawa/cumbava/cumbaba/makrut/citron combera (franceză).

Comentarii

  1. Ok, deci nu sunt singura :) Deja mi-am făcut un obicei în a căuta fructe/legume exotice în Luxembourg.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Brândușa de primăvară

Bulgărele de zăpadă/Călinul